נחש בחצר

 

יש לא מעט סיבות לחכות לקיץ, אם זה הגלידות, הים, הקור שנעלם. אך סמל נוסף של הקיץ שחוזר מדי שנה ושנה, הוא הנחש. נחש בחצר זאת תופעה לא נעימה שלא רק מהווה מטרד אלא גם סכנה. לא תמיד ניתן לדעת האם הנחש ארסי או לא ולראות נחש בחצר זאת התקלות מבהילה. אז מיהם בכלל הנחשים הללו? כיצד מונעים מהם להגיע לחצר שלנו? ומה עושים במידה ואכן מוצאים אחד?

הנחש
הנחש הוא זוחל ממשפחת הקשקשאים, ומתאפיין בהיעדר גפיים. הנחל עוטה מעטפת קשקשים עוטה הוא משיל מספר פעמים בחייהם, וכאשר מוצאים נשל זה סימן לנחש בחצר. הנחשים פעילים לרבות התרבות, חיפוש אחר מזון ושיטוט, בעיקר בתקופת הקיץ החמה או האביב. נקבת הנחש מטילה בין 2 ל 100 ביצים במהלך חייה, תלוי בזן הנחש. בעוד שהנחשים הם אוכלי בשר, הם אינם מסוגלים או בעלי כוונה לאכול בני אדם, ובמידה ונחש תוקף אדם, הסיבה היא בשל מגננה.

נחש בחצר – סכנה ברורה
בעוד שרוב הנחשים בישראל אינם ארסיים, ישנם מספר זנים כמו שרף עין גדי או צפע מצוי, אשר מכילים ארס בשיניהם, ומהווים סכנה לבני האדם. מכיוון שזיהוי סוג הנחש דורש התקרבות וידע מסוים, ההתייחסות של אדם רגיל מן השורה אל נחש בחצר היא תמיד כאל סכנה. לכן, כאשר יש נחש בקרבת מקום, חובה לקרוא ללוכד נחשים מקצועי שיזהה את הנחש וילכוד אותו. הנחשים נחשבים לזוחלים מאוד מפוחדים, ואלה יתקפו לצורך הגנה מהר יותר מכל חייה, במידה וירגישו מאוימים.

כיצד מונעים הופעה של נחש בחצר
נחש מגיע לחצר ביתנו ולסביבת המגורים לרוב בעקבות אחר מחסה או מקור מזון. חצר נקייה ומאורגנת תבטיח לנו סביבה נטולת נחשים, וערמות פסולת או אשפה הן לרוב מקום מאוד מזמין לנחשים. חשוב להפטר מפסולת בניין, מסלעות או צמחייה סבוכה ולא קצוצה. לאטום סדקים בקירות או בדלתות ולבצע הדברה של מזיקים אחרים היכולים לשמש כמקור מזון לנחשים (מכרסמים למשל). הפכית הסביבה שלכם לסביבה לא ידידותית לנחש היא הדרך הטובה ביותר להימנע מנחשים וליהנות מחיים רגילים.